Life Saving Sport

Life Saving Sport

De Life Saving Sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf en anderen te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in de sportconcurrentie. De allereerste georganiseerde internationale levensreddende activiteiten dateren uit 1878, toen het eerste World Congress werd georganiseerd in Marseille, een stad in het zuiden van Frankrijk.

Life Saving is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de Board Rescue Race, Tube - estafette, BeachFlags, en de SERC.

De Life Saving Sport kan worden onderverdeeld in twee soorten wedstrijden:

  • Open water (Ocean Events)
  • Zwembad (Pool events)

De Kampioenschappen bestaan uit twee hoofdonderdelen: Pool Events (de wedstrijden in het zwembad) en Ocean Events (de wedstrijden op het strand en in zee). De Poolwedstrijden van het “Wereld Kampioenschap 2016” zullen worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. De Ocean onderdelen zullen op het strand van Noordwijk plaatsvinden. Naar verwachting zullen er sporters uit 40 verschillende landen deelnemen aan het “Wereld Kampioenschap 2016”. Het WK Life Saving duurt 3 weken, van 1 t/m 19 september 2016.

In Australië en Nieuw Zeeland is Life Saving al enorm populair. Nederland behoort in deze sportvorm van het reddingswerk tot de top 10 van de wereld!