Het WK Lifesaving in september ligt net achter ons. Een evenement waar we met veel plezier en trots op terug kunnen kijken.
Op dezelfde plek waar Mark een wereld record zwom keren we op 13 november terug voor de Orange Cup. Ook dit jaar hebben weer veel internationale ploegen zich ingeschreven. Wat dat betreft merken we dat de Orange Cup steeds hoger op de agenda's komt te staan bij de diverse landen.

Hierdoor strijden we niet alleen tegen onze Nederlandse Lifesavers, maar ook tegen de Duitse, Italiaanse, Zwitserse, Canadese en Zuid-Afrikaanse Lifesavers. Er zijn twee klassementen, een voor de Orange Cup en een voor het Nederlands Kampioenschap, hierdoor zijn er per onderdeel voor de Nederlandse deelnemers twee medailles te winnen.
Hoewel het een tweedaags evenement betreft zijn we alleen op zondag vanuit Delft naar het Pieter van de Hoogenband zwemstadion afgereisd. Vincent, Rick en Mark doen mee in de Masters categorie, terwijl Jur, Koen en Ineke deelnemen in de Junior categorie. Anoeshka is onze enige ingeschreven Senior.

Er staan vier individuele onderdelen en één teamonderdeel op het programma. Te weten: 50m manikin carry. 100m manikin carry with fins, 100m rescue medley, 200m superlifesaver en de 4x50m rescue medley relay.
Dit jaar voor ons géén diskwalificaties, wat gezien de voorgaande jaren al een prestatie op zich is. Wel veel Persoonlijke Records bij onze Junioren: Jur, Ineke en Koen. En als Koen volgend jaar zijn eigen zwemvliezen niet vergeet kan hij nog veel meer progressie boeken.
Anoeshka kon dit jaar helaas niet meedoen om de prijzen, een hinderlijke knieblessure heeft haar trainingsschema afgelopen jaar behoorlijk overhoop gegooid. Geen nieuw wereldrecord voor Mark, de scherpte na het WK was er een beetje af. Wel gaat hij naar huis met zes medailles, waarvan drie bronzen en drie zilveren.

Rick en Vincent mochten eveneens eremetaal in ontvangst nemen. De concurrentie in hun leeftijdsklasse is toegenomen wat tot gevolg heeft dat Vincent dit jaar genoegen moest nemen met zilver op het onderdeel Rescue Medley, waar vorig jaar nog goud blonk. Ondanks de sterkere concurrentie blijven hun prestaties toch beloond met een zilveren, respectievelijk bronzen medaille.