De Nederlandse Kampioenschappen Pool Events Aspiranten werden dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar in Gouda gehouden.
En voor het derde opeenvolgende jaar togen we met onze aspiranten naar Gouda. Samen met de coaches Bart en René mochten we ons opstellen voor de openingsparade.

Het is immers een Nederlands Kampioenschap, dus enige ceremonie (de openingsparade en het voorstellen van de ploegen) en het afspelen van het Nederlands volkslied horen hier traditioneel gewoon bij.

Hierna konden we beginnen aan de wedstrijd. De meisjes Aspiranten C bijten het spits af met het onderdeel 100m hinderniszwemmen. Bij het onderdeel 100m hinderniszwemmen zwem je 100m vrije slag en moet je maar liefst 4x onder een hindernis door duiken. Laura, Vera en Brecht mochten zich gaan melden bij de voorstart. Met een paar mooie PR's komen zij later alle drie het bad uit. Daarna is het de beurt aan de jongens Aspiranten C. Hiervoor melden Stan, Marijn, Ruben, Bowie, Wout en Finn zich bij de voorstart. Ook zij stappen met goede resultaten uit het zwembadwater. Daarna zijn de Aspiranten D aan de beurt. Zij zwemmen de halve afstand, 50m hinderniszwemmen. Chloe en Marink zetten een prachtige prestatie neer door met een PR het water te verlaten. Dit alles onder het toeziend oog van de uit Delft aanwezige officials: Mart, Waldi en Frans.

De dag gaat in een rap tempo verder, de onderdelen volgen elkaar snel op. Ringduiken met zwemvliezen, de reddingswisselslag, ringduiken (zonder zwemvliezen), de lifesaver en tenslotte voor de Aspiranten C nog de 100m superlifesaver. Bij dit onderdeel komen alle disciplines bijeen: borstcrawl zwemmen, ring opduiken en vervoeren, zwemvliezen aantrekken en de rescuetube omdoen en tenslotte een pop vastgeklikt in de rescuetube slepen.*Helaas zijn we niet bij alle onderdelen ongeschonden uit de strijd gekomen, enkele diskwalificaties ten spijt. We zijn ontzettend trots op alle deelnemers en meer dan tevreden met de vele Persoonlijke Records die onze jonge redders hebben gezwommen.

Foto's zijn hier te bekijken, of bekijk onderstaand album.

//foto.delftsereddingsbrigade.nl/#!album-72